MARY JARDIN SERUM

Thursday, 20 July 2017


Fungsi Utama Serum Mary Jardin

1. Membaiki kerosakan kulit
2. Sebagai sunblock dgn SPF 30
3. Kecut/Pudar jerawat
4. Atasi jeragat
5. Bantu cerahkan kulit
6. Anti Aging


Apakah kebaikan dan kelebihan Serum Mary Jardin 

  • Arbutin 
  • Vitamin c 
  • Licorice Root Extract 
  • Lavender
  • Salmon Kolagen
  • Licorice 
  • Cinnamon 
  • Cassia extract 
  • Green tea


Kebaikan dan kelebihan setiap bahan yang terkandung di dalam Serum Mary Jardin 

Arbutin
- Agen pemutih dan pencerah yang selamat
- Memperbaiki pigmentasi
- Kaedah terbaik untuk mengurangkan parut jerawat
- Anti penuaan
- UVB
- Anti inflamasi
- Melindungi kulit daripada kerosakan akibat radikal bebas
- Paling cepat menyerap dan tiada kesan toksik


Vitamin C
- Anti oksida
- Cepat memperbaiki luka
- Melindungi dari sinar Uv
- Merawat kedut pada kulit
- Bagus untuk merawat kulit kering
- Mengurangkan pigmentasi


Licorice Root Extract
- Mencerahkan kulit
- UVB - mengurangkan pigmentasi
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Tidak bahaya pada kulit
- Menghilangkan hyper pigmentasi
- Menghilangkan sunburn
- Menghalang pembentukan melanin
- Membersihkan kulit muka
- bertindak sebagai sunscreen
- Merawat jerawat dan kulit kusam
- Merawat pelbagai penyakit kulit seperti Eczema
- Menjadikan tona kulit sekata
- Anti oksida


Lavender
- Menyingkirkan masalah jerawat
- Anti inflamasi dan anti septic
- Merawat Eczema
- Mendetox kulit
- Bertindak sebagai toner.
- Memelihara kesihatan sel kulit dan mempercepatkan proses tukar kulit baru.
- Relax kan otot yang da penat
- Merawat gigitan serangga
- Bbertindak sebagai a good insect repellant
- Merawat kesan terbakar dan bantu pulihkan parut.


Salmon Colagen
- 7 kali ganda lebih baik dari talapia collagen yg terdapat di dalam kebanyakan produk lain.
- Dapat mencerahkan kulit.
- Membaiki dan mencantikkan struktur kulit yg rosak
- Menggebukan kulit
- Menghilangkan parut dengan berkesan tanpa ragu
- Mengurangkan garis halus (jadi awet muda)
- Mengatasi masalah jeragat dan pigmentasi
- Mengurangkan penghasilan jerawat dan boleh mengecutkan jerawat
- Melalui Omega-3 yang terkandung di dalam ikan salmon - boleh melindungi sel kulit dan menggalakkan penghasilan kolagen semulajadi untuk membantu kulit lebih sihat.


Licorice
- Mencerahkan kulit
- Sangat berguna merawat penyakit kulit seperti Eczema dan lain-lain
- Mengurangkan hyper pigmentasi dan kerosakan kulit akibat terdedah pada matahari
- Bertindak sebagai sunscreen
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Merawat masalah tona tidak sekata


Cinnamon
- Menganjalkan kulit
- Merawat Eczema
- Merawat masalah jerawat
- Menghilangkan parut jerawat
- Membersihkan pori
- Bertindak sebagai anti septik
- Mengurangkan tanda penuaan
- Membuang sel kulit mati
- Menjadikan tona kulit sekata.
- Melawan bakteria yang menyebabkan jerawat dan masalah kulit yang lain.


Cassia Extract
- Menegangkan kulit
- Anti microb, antifungal
- Anti oksida
- Anti septic
- Menstimulate imun untuk bekerja lebih baik
- Insect repellant
- Agen detox
- Anti inflamasi


Green Tea
- Anti oksida yang melindungi kulit dari rosak akibat radikal bebas.
- Memberi tona kulit sekata
- Menyihatkan kulit
- Mengurangkan kedutan dan menjadikan awet muda
- Melambatkan proses penuaan
- Mengurangkan inflamasi pada kulit
- Melambatkan enzim yang menyebabkan kolagen berkurangan
- Membantu menegangkan kulit
- Bertindak sebagai sunscreen


Cara Menggunakan Serum Mary Jardin 

Gunakan Serum Mary Jardin selepas anda menggunakan Face Oil Mary Jardin. Anda boleh menggunakannya sama ada siang atau malam.

Isipadu 15ml
Berat 100gm
Jangka Hayat 3 tahun dari tarikh manufacturing
Best Blogger Tips

Mary Jardin - Basic Set the magical set.

Wednesday, 19 July 2017

Alhamdulilah,

Finally saya telah menjadi agent sah kepada product tersohor abad ini MARY JARDIN.

Saya dah guna Mary Jardin basic set utk 3 bulan. Amat berpuas hati. Kulit muka saya lebih halus lebih anjal dan kurang parut bekas jerawat. Minyak kat muka pun berkurangan. Memang terbaik.

Dalam Basic Set ada 3 benda seperti berikut:

Facial Soap
Facial Oil
Clay Mask

3 benda je perlu utk lebih flawless. hehehe

Product Mary Jardin yg lain kita cerita kemudian.



Setiap pagi saya akan basuh muka guna facial soap MJ yg 100% susu kambing, no water tau kawan2. Wangi nya sabun ni, best dan lembut je muka lepas tu.

Then saya akan titiskan 2 titik face oil MJ ke tapak tangan dan gosok2 sampai rasa panas hangat sikit, then dap dap je ke muka. Tak perlu sapu2 kuat2. Cukup dap2 rata kan satu muka.
Then nak pakai bedak muka ke foundation ke smua boleh after using the face oil. Nama pun ada oil so nnt bertambah oily la muka kan? Jawapan nya tak akan rasa oily seperti yg anda bayangkan tu.
Hehehe.

Clay Mask pula saya guna seminggu sekali ye la kan nak manjakan kulit lepas seminggu bermekap bagai. So nak buang kulit mati saya campurkan susu sikit ke dlm clay mask tu. kacau2 jgn cair sgt jgn pekat sgt. Lepas tu ambik berus kecil sapu la kat muka. Biar sekata. then biarkan sampai dia kering.

Basuh kemudian. Dgn facial soap tu dan dap2 balik face oil. Ya Allah muka akan rasa bersih segar lembut mcm pegi spa yg mahal2 tu. Bestnya kan Mary Jardin.

Insha allah saya boleh guide anda. Jika berminat boleh whatsapp saya di 011-11313189 Miss Finn.

Thank you for reading.

Facebook Finn Mary Jardin
Best Blogger Tips

T.H.E. (The Hardest Ever)

Wednesday, 1 February 2012



Apa yg best in this vid?
1) Ada Mick Jagger
2) Ada JLO
3) Helmet Will.i.am pakai pg space adalah BEAT by dr dre
Best Blogger Tips

Grammy Nominees 2012

CD yg patut dibeli buat masa ini I think Grammy Nominees 2012..Boleh la nyanyi nyanyi time jams jams ke...tgh tggu kawan ke...tgh kuar simpang ke....mcm2 la kegunaan. Boleh dibeli dgn harga RM 45.90.
Ada 22 buah lagu inside.



Track List:
01. ADELE- ROLLING IN THE DEEP
02. BRUNO MARS- GRENADE
03. KATE PERRY- FIREWORK
04. MAROON 5 FEAT. CHRISTINA 
AGUILERA- MOVES LIKE JAGGER
05. NICKI MINAJ- SUPER BASS
06. RIHANNA FEAT DRAKE- WHAT'S MY NAME?
07. J.COLE- WORK OUT
08. LADY GAGA- YOU AND I
09. FOSTER THE PEOPLE- PUMPED UP KICKS
10. SKRILLEX- SCARY MONSTERS AND NICE SPIRITES
11. COLDPLAY- PARADISE
12. FOO FIGHTERS- WALK
13. THE BAND PERRY- IF I DIE YOUNG
14. MUMFORD & SONS- THE CAVE
15. BON IVER- HOLOCENE
16. LADY ANTEBELLUM- JUST A KISS
17. TAYLOR SWIFT- MEAN
18. BLAKE SHELTON- HONEY BEE
19. ERIC CHURCH- DRINK IN MY HAND
20. THE BLACK KEYS- DEAREST
21. JASON ALDEAN WITH KELLY 
CLARKSON- DON'T YOU WANNA STAY
22. TONY BENNETT & AMY WINEHOUSE- BODY AND SOUL


"Paraaa paraaa paradiseeeeee"...lagu lentok tu..by Coldplay.


Marila kita sokong lagu2 over the sea dgn membeli yang Origionaall ya..ni tidak, galak sgt dolod dlm 4shared.
Eh mcm buat je keww?


hahahahha.


Pastu of course la the main course dia iaitu 54th Annual Grammy Awards!! Will be held LIVE on Sunday February 12, 2012 at Staples Center, LA. Atau tekan je Astro tgk sendiri. (Jawapan org anti astro).


Jgn lupa 12 Feb ni!


"Paraaa Paraaaa paradiseeeeee"
Best Blogger Tips

Red Velvet & Macarons utk didealkan

My oh my..its February! How time flies.
Percayaka anda bahawa smlm baru je kinja2 kat tepi e@curve teww tgk bunga api for new year
and org terencat main spray buih kat situ..tapi rupanya was a month ago! creepy.

For February-well known as Month of Love....*where is the loveeee-BEP*
Ecewaa sebok mcm la everyday is not Valentine day. hahahah
Tapi for real la kat sini I nak share best gift for someone anda like/suka/sayang/cinta (lain2 ke maksud tu)
yeah watever...mesti anda dh beli semua gift dlm list ni kan, ye ada list..
1) jam
2) handbag
3) purse
4) belt
5) buku
6) perfumes oh yeah jgn lupaa
7) kasut
8) baju
9) gadgets
10) goodd foooodd

well itu top 10 ya. Sure one korang beli semua tu as a gift. But have u think to send a Macarons to them?
Bukan menggalakkan kenaikan gula dlm badan..tapi memaniskan perasaan..waaaa ayat..
In Milkadeal deal deal deal (asyik deal je kan...takpe). Dlm Milkadeal ada offer terbaeekkk punya for uols.


RM30 instead of RM60 for Red Velvet Cupcakes (10pcs) + Macarons (6pcs) from Chokopopz, TTDI [50% OFF]

Itu dia. Ok teruja dah kan..

What u'll get??
  • Red velvet cupcakes (10 pcs)
  • Macarons (6 pcs) - Salted Caramel & Belgian Choc




Tau tak bila korang kirim ni, muka n perasaan si penerima mcmana?
"ohhhhh" haaa mcm tu la. hahahahhaah
Mana la tau kita belanja org Macarons and cupcake, org belanja kita Trip to Dubai? melampau berangan.

So selamat mendeal. Happy February!



Best Blogger Tips

hwangyong-hamnida

Haaaa ni la keje aku setiap hari menatap cerita korea, dari satu episode ke satu episode. Korang tau tak, drama2 korean mmg takde pengajaran pun...semua romance and drama. yeah drama jeww lebih.
But takpela dari aku tgk cite melayu kat tv2 tu kan..kat sini aku nak buat list. Ya kawan2..hidup kena ada list baru teratur. (Azam 2012 keww)

Website yg korang leh watch drama korean online tanpa kedip:
1) Mysoju
2) epdrama

ok? dua je la dah cukup.

Ni list utk drama2 yang aku dah tgk, ya aku tgk...tak nak tgk sudah. my taste is not ur taste, eh.
1) Secret Garden

2) Boys Over Flower

3)Lie to me
4) Flower Boy Ramyun Shop
5) Color of woman
6) Mary Stayed out all night
7) Personal Taste
8) Fullhouse

Byk2 sgt....tapi malas nak post. Semua pun nak menitis kan airmata. Haishhh aigooooo!

Hope korang enjoice! sarang hae!
Best Blogger Tips

Sales! Sales! Sales!

Lama nak matui tak uodate blog..seems like I too bz with my life (lebeh kepada makan tido makan tido)...
utk itu kita kena la exercise sket. Bukan perlu kuar peluh pun dikira exercise. Kita g exercise kat Sunway Pyramid joms. 
Haa relocating storewide sale up to 90% geng. Aku dah nampak muka korang yg macam cacing kepanasan nak pegi Sunway kan kan kan? NOSE product offer pada hari tu adalah Handbags, kasut kasutan, dan accessories..

Only availables from 30 Jan 2012 to 25 Feb 2012. See u there! Haiiiiitttt
Best Blogger Tips
 

Lorem

DEALS (1) KOREAN (1) SONGS (2) TRAVEL (1)

Ipsum

Dolor